top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverNadja.Zorgt

• Nachtdienst 20-12-2019 •


Drie nachtdiensten op een onbekende plek. Eerste keer nachten helemaal alleen. Ruim 30.000 stappen gezet tijdens mijn diensten. 36 PG (mensen met dementie) bewoners alleen helpen.


Mensen kennen mij totaal niet, moeten mij vertrouwen en accepteren dat ik ze verzorg. Wat een mooie momenten heb ik meegemaakt.

Opmerkingen zoals “wat ben je een ontzettend lieve zuster”. Mensen die niets meer kunnen en moeite hebben met verbaal dingen duidelijk maken. Ik zoek dan oogcontact met hen en probeer te communiceren met gesloten vragen. Een mooi moment met een zorgvrager die een''big smile'' van oor tot oor krijgt, als ik vraag of mevrouw lekker ligt met haar knuffel in haar hand.

Een vrouw die de hele nacht wakker blijft en heen en weer loopt. Mevrouw dan toch naar bed help, tien minuten naast haar blijf zitten en haar handen vasthoudt (ook al is het druk) tot dat mevrouw in slaap valt. Zo heb ik toch drie nachten op een rij haar nachtrust kunnen waarborgen. Collega’s die mij complimenten geven dat ik zonder inwerken zo goed werk en uit mijn rapportage te lezen is met hoeveel liefde ik werk.

Wat ben ik toch trots op mijzelf hoe ik mijn eigen onderneming gestart ben en zo inval. Meestal zonder inwerken, op eigen initiatief inwerken aanbiedt, om kwaliteit te waarborgen.


2020 gaan we gewoon weer lekker verder met “Nadja Zorgt” en ben ik al helemaal volgeboekt tot september dit jaar.


22 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page